lauantai 26. maaliskuuta 2011

Vihdoinkin pullaa..Siitä onkin aikaa, kun tässä talossa on viimeksi leivottu pullaa ja ihan alusta asti. Pakastepullia on kylläkin käytetty korvikkeena. Tänään iski sitten "pullantuoksuinen äiti syndrooma", vai mikä lie. Teinkin 1l taikinan ja varuilta laitoin reilusti hiivaa, koska muistin hamasta viime kerrasta ettei taikina meinannut millään kohota silloin. Isukilta sain tilauksen että mahdollisimman pieniä "korvareita", joten otin haasteen vastaan.Leivoin muutaman voisilmäpullan ja sitten tämän kaunokaisen, sen päälle en laittanut mitään, voitelukin jäi puolitiehen, niinkuin kuvasta näkyy, mutta tuli nätti pulla, ainakin minun mielestä.;o) Alakuvassa on sitten niitä tilattuja pieniä "korvareita" kohoamassa pellillä.....Ja sitten valmiina. Kyllä pulla maistuu hyvälle kylmän maidon kanssa...Piti oikein asetella ne tohon koriin ja kukkanen viereen..sitten vaan pusseihin ja pakastimeen, osa odottamaan vieraita ja osa omia herkutteluhetkiä.
Pullaruno
Kel on massu turvoksissa, kipristää ja käpristää. Äidin pienillä pullahiirillä mahassa velloo ja nipistää. Pullaa pyysitte, pullaa saitte, maitoa hörpitte, särpitte, joitte. Nyt ei maistu ees iltapala, mut valittaakkaan en oikein ala, jos äiti ei enää sit leipoon ala ja pöydässä onkin sit vaan kala..-kaijuliini- :o))

_________

4 kommenttia:

  1. Wau! Hieno tosi pyöree pulla... Ja mulle tää tuli kyllä pahaan aikaan, kun ostin pullaa (just kanelipuusteja) eikä niissä ollu ollenkaan kanelia..! Tuli paha mieli.. No, onhan se kiva, ett teillä on kanelipullia... (Nyyh!)

    VastaaPoista
  2. Heips! Sinulle on tunnustun blogissani, käy katsomassa.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä pullaa ja hyvä pullaruno.

    VastaaPoista

Kanaset!

Tässä kaksi meidän kauniista kanoista                                                        Akilleija Kana on kyllä ni...